Чому потрібно платити за доставку газу навіть коли не користуєтеся ним – пояснення від АТ «Рівнегаз»

1699 0

Ми у соцмережах:

Чому потрібно платити за доставку газу навіть коли не користуєтеся ним – пояснення від АТ «Рівнегаз»

Рахунки з платою за доставку газу отримують всі клієнти «Рівнегазу», яким надано технічну можливість використовувати газ для своїх потреб у будь-який час. Навіть якщо споживач «блакитний вогник» не використовує, мінімальну вартість за доставку  потрібно сплачувати. Чому так - пояснює комерційний директор АТ «Рівнегаз» Віктор Осницький.

- Плата за доставку природного газу це  не податок і не придуманий платіж. Це компенсація коштів, які використовує АТ «Рівнегаз» у процесі експлуатації всієї системи. Для того, щоб утримувати систему газопостачання в області у справному стані, необхідно проводити ряд планових і позапланових робіт, утримувати аварійно-диспетчерську службу, яка несе цілодобове чергування і виїжджає на виклики, пов’язані із витоками  природного газу. Важливо розуміти, що це питання безпеки. І в процесі цієї діяльності з утримання мереж оператор газорозподільних систем несе ряд витрат, оскільки єдиним джерелом отримання коштів є тариф на розподіл природного газу. Тому ці кошти потрібно сплачувати всім. Мінімальна плата за розподіл газу встановлена законодавством навіть тим споживачам, які не користувались газом впродовж року. Це фактично як абонплата за телефон: ми не обов’язково мусимо комусь телефонувати, але раз на місяць платимо абонплату. Так само і з газом: споживач платить за можливість користуватись газом тоді, коли у нього буде така потреба,  – розповідає Віктор Осницький.

 Якщо ж споживач не хоче сплачувати за доставку газу у помешкання, де не проживає, то відповідно до чинного законодавства, він може написати заяву на розірвання договору на розподіл природного газу. Після цього буде від’єднано оселю від системи газопостачання і нарахування плати за розподіл газу не буде проводитися.

Однак споживач повинен знати, у майбутньому для повторного відновлення доставки газу доведеться знову укладати договір і додатково платити за підключення, новий проект, а це досить відчутна сума. Після приєднання оселі клієнта до газової мережі плату за доставку розрахують відповідно до Кодексу ГРМ (за плановими обсягами споживання).

Оплата за доставку природного газу – це, в першу чергу, інвестиція у власний комфорт та безпеку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також