Чоловік, якого затримали на Рівненщині за підозрою у закладенні вибухівки в авто, виявився атовцем

1581 0

Ми у соцмережах:

Чоловік, якого затримали на Рівненщині за підозрою у закладенні вибухівки в авто, виявився атовцем

Власником автомобіля "Волга", який вибухнув 14 червня у Святошинському районі Києві, покалічивши чотирьох дітей, є колишній учасник Антитерористичної операції на Донбасі. Його затримала поліція вчора на Рівненщині.

Про це під час брифінгу повідомив начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко, пише «Українська правда».

За його словами, це чоловік 1977 року народження, який був учасником бойових дій на Донбасі під час проведення Антитерористичної операції. Керівник поліції Києва уточнив, що він був у складі Збройних сил.

Крищенко розповів, що наразі власник авто у відділенні поліції у Києві і дає свої покази.

Також керівник київського управління додав, що чоловік був затриманий у Рівненській області, але зазначив, що він туди не тікав одразу після вибуху, про що раніше заявляв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, а перебував там уже якийсь час.

Крім того, Крищенко розповів, що на місці інциденту вилучили фрагменти гранати РГД-5, але уточнив, що це попередня інформація і точно про це може буде сказати після проведення вибухотехнічної та інших експертиз.

Він зазначив, що вже встановлено, що вибуховий предмет був у коробці. Коли одна з дівчаток її відкрила, коробка вибухнула.

"Є кілька версій, у тому числі розглядаємо і ту, що сам власник заклав, але не виключаємо, що хтось інший міг це зробити, бо автомобіль тривалий час був без нагляду", - сказав Крищенко.

Він додав, що поліція не виключає можливість терористичного акту. Ця версію перевіряють разом із співробітникам Служби безпеки.

За словами Крищенка, поліція відкрила справу за статтею 263 ККУ (незаконний обіг вибухових речовин).

При цьому поки що про підозру нікому не повідомляли, оскільки встановлюються винуватці надзвичайної пригоди.

Четверо дітей, віком від 5 до 11 років, наразі у лікарні. Стан найменшого хлопчика тяжкий. Діти підірвалися, коли вирішили "пограти" в автомобілі і залізли в салон старої "Волги".

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також