Чиновники віддали в оренду тротуар

2190 0

Ми у соцмережах:

Чиновники віддали в оренду тротуар

Ще одинадцять років тому рівненська підприємиця Олена Воят стала власницею двох металевих гаражів на вулиці Шухевича, і це дозволило їй взяти в оренду понад 3 сотки міської землі під ними.

На місці гаражів п.Воят хоче збудувати кафетерій, уже й назву придумала — «Наутілус». Підприємиця багато років сплачувала за оренду земельної ділянки. І лише нещодавно виявилось, що чиновники разом із землею під гаражами віддали їй в оренду… ще й частину тротуару з правом забудови.

Олег Карпяк, міський депутат:

Ця ситуація виняткова та виходить за рамки здорового глузду. Виходить, що підприємиця багато років платила за тротуар. За найскромнішими підрахунками, за ці роки вона переплатила понад 50 тисяч гривень. Також малозрозуміло, як у вересні цього року був продовжений договір оренди. Це при тому, що триває капітальний ремонт вулиці Шухевича — на тротуар кладуть плитку, а управління передає людям цю землю в оренду з правом капітальної забудови. Добре, що за ці роки там нічого не звели. Хоч підприємці мали можливість будувати там споруду аж до бордюру.

Сергій Таргоній, начальник управління земельних ресурсів міста:

Земля в оренду підприємцю була віддана приблизно у 2007 році. Як це сталося сказати важко, бо було ще до мене. Тепер потрібно буде цю земельну ділянку поділити: зайве відкинути, а ту частину, що під будівлею, можна давати на викуп. Звичайно, якщо це погодять депутати.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також