Чим віднадити дрифтерів від «Екватора»?

609 0

Ми у соцмережах:

Чим віднадити дрифтерів від «Екватора»?

Чим тільки не лякали молодих азартних водіїв, які облюбували майданчик біля ТЦ «Екватор» у Рівному. Мешканці Ювілейного роками пишуть скарги, патрульні регулярно виїжджають на той паркувальний майданчик. Але екстримальна їзда на автомобілях вночі не припиняється. Що робити з цією проблемою — радилися на засіданні координаційної ради з питань безпеки руху.

Сергій Коханюк, начальник сектору безпеки дорожнього руху УПП у м. Рівному:

— Ми неодноразово зверталися до власників «Екватора». Бо ж дрифтери створюють проблему для мешканців, які живуть через дорогу — там весь квартал цілими ОСББ постійно пише скарги. Люди не можуть спати, є люди, які воювали, вони гостро реагують на такі звуки. Можемо якимось чином зобов’язати забезпечити безпеку дорожнього руху на своїй території? Ми пропонували зробити так: у них є паркомісця і між ними є розмітка — суцільна лінія, там можна поставити перешкоди, стовпчики. Тоді на дрифт уже буде місця мало. Зрозуміло, що ТЦ вигідно мати простір, бо там то цирк приїжджає стає, то ще щось… Але ж і для місцевих мешканців це створює незручност. До того ж їхня охорона постійно викликає поліцію — і виходить, що екіпажі там «прив’язані», замість того щоб стежити за тим, що в місті робиться.

Руслан Гудима, директор міського департаменту інфраструктури і благоустрою:

— Тоді давайте не рекомендувати, а вимагати від них. Бо вони надають послугу суспільству — це ж не в себе на подвір’ї, де їм не скажеш що робити. Так, це приватна територія, але ж на ній надають послугу усім мешканцям.

Віктор Прусак, керуючий ТЦ «Екватор»:

— Я — тільки «за», щоб розібратися, бо це заважає відвідувачам центру та мешканцям мікрорайону. Щоправда, нині дрифтерів помітно поменшало і такі випадки уже не такі часті, як це було до початку повномасштабної війни. Втім, проблема все ще є. Свого часу ми пропонували покласти там «лежачих поліцейських», але не дали дозволу, пояснили, що то буде порушенням ДСТУ… А от з приводу стовпчиків чи перешкод на парковці, то до нас від міста ще не зверталися. Та якщо їх встановити, виникне інша проблема: як нам тоді від снігу розчищати паркомісця? Будемо радитися з поліцією.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також