Чи залишиться Коваль у Рівному?

2919 0

Ми у соцмережах:

Віталій Коваль

Ще тиждень тому про призначення голови Рівненської обласної військової адміністрації Віталія Коваля на посаду голови Фонду державного майна України говорили як про справу, що вже вирішена. Бо ж про це сказав сам Давид Арахамія, який очолює «президентську» фракцію у Верховній Раді. Але обіцяне призначення поки що так і не відбулося. Кажуть, що йому заважають певні формальності, у що повірити не так просто – чинну владу, коли вона щось вирішила, ніщо й ніколи не зупиняло. Тож поки питання переїзду Віталія Коваля з Рівного до столиці загальмувалося, нагадаємо, що передувало чуткам про його призначення.

Чотири роки тому в Острозі Президент Володимир Зеленський представляв щойно призначеного голову Рівненської облдержадміністрації, маловідомого бізнесмена Віталія Коваля. Тоді говорили, що ця посада йому дісталася завдяки близькому знайомству з Олександром Данильчуком, який був головою обласної ради. На підтвердження нагадували, що Коваля з Данильчуком пов’язує схильність до боротьби. І не лише політичної, а й греко-римської — Олександр Данильчук є почесним президентом обласної федерації греко-римської боротьби, а Віталій Коваль очолює цю федерацію.

Тепер згадані чутки вже не актуальні — Віталій Коваль зумів стати за чотири роки цілком самостійним і впливовим політиком, здобувши авторитет і варіанти подальшого кар’єрного зростання. Залишилось небагато — дочекатися затвердження його на посаді Верховною Радою.

Микола НЕСЕНЮК.

Коментарі

Олександр Ковальчук, нардеп «Слуги народу»:

Викликів у нового голови Фонду держмайна буде чимало. По-перше, йому потрібно буде завершити реформу, яку почав попередній голова. Це буде основне мірило, за яким оцінюватимуть його роботу. Ще одним викликом стане налаштування роботи фонду. Адже під час війни бюджетних коштів на його діяльність передбачено небагато. Однак є великі сподівання, що новий голова фонду з усіма цими викликами впорається. Бо успіхи Віталія Коваля на попередній посаді очевидні. Адже він чотири роки ефективно керував Рівненщиною.

Дмитро Соломчук, нардеп «Слуги народу»:

За призначення Віталія Коваля ми хотіли голосувати минулого тижня. Всі очікували, що до Верховної Ради прийде представник НАЗК. Адже є певна процедура призначення на державну посаду, відповідно до якої кандидат має пройти спеціальну перевірку. Однак виявилось, що у НАЗК не встигли провести перевірку. Тому це рішення відклали на майбутні сесійні дні. Думаю, що Рада погодить кандидатуру Віталія Коваля у найближчі тижні.

Олександр Аліксійчук, нардеп «Слуги народу»:

Кандидатуру Віталія Коваля вніс прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Я буду підтримувати цю кандидатуру під час голосування. Адже вважаю, що він здобув достатньо управлінського досвіду на посаді керівника області. Це дозволить йому вдихнути нове життя у Фонд держмайна. Зауважу, що посада керівника Фонду держмайна є набагато відповідальнішою, ніж голови ОДА. Адже це уже загальнонаціональний рівень. Головний виклик перед Віталієм Ковалем на новій посаді буде повернення під управління державою конфіскованих активів, які пов’язані з Росією. Після перемоги ці активи мають працювати на відбудову країни.

Наразі невідомо, хто займе посаду голови Рівненської обласної військової адміністрації після Віталія Коваля. Скоріше за все, це буде нова людина. В Офісі Президента кандидатури теперішніх заступників голови облдержадміністрації Сергія Подоліна, Ігоря Тимошенка, Сергія Гемберга, Людмили Шатковської та Іванни Смачило нібито не розглядають.

Записав
Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також