Рівнян перевірять, чи справді не придатні до служби в армії

1468 0

Ми у соцмережах:

Рівнян перевірять, чи справді не придатні до служби в армії

У серпні в Рівному на вулиці Словацького працювали столичні правоохоронці. Їх цікавила діяльність медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій. Це ті структури, які визначають, чи придатні люди, які отримали повістки, за своїм станом здоров’я до служби в армії. Тоді результати обшуків правоохоронці не коментували. А згодом почали перевіряти роботу комісій по всій країні. Шукають тих, кого завдяки хабару визнали непридатним до служби в армії.

Сергій Подолін, перший заступник голови Рівненської ОВА:

— З початку повномасштабного нападу Росії у нас біля військкоматів були черги з патріотів. Ці люди хотіли йти воювати та захищати Україну. Однак серед них, на жаль, є уже загиблі та поранені. Тому військо потребує солдатів. З травня ми фіксуємо зменшення кількості охочих йти воювати. Через це відбудеться перевірка висновків військово-лікарських комісій. Адже ми допускаємо, що серед непридатних можуть бути люди, які насправді здорові. Загалом військово-лікарські комісії видали близько 4300 довідок про непридатність. Також, окрім цих довідок, будуть перевірені довідки про догляд за хворим родичем, які дозволяють уникнути мобілізації.

Олег Вівсянник, начальник департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОВА:

— Після указу президента України Міністерство охорони здоров’я видало відповідний наказ. У короткі строки на Рівненщині буде створено комісію, яка проводитиме перевірки. Оскільки перевірка буде проводитися за участю військової прокуратури, то мені невідомо, як вони будуть діяти.

Загалом у нас в області є 19 військово-лікарських комісій, куди направляють чоловіків, які отримали повістки. Вони, для зручності, знаходяться у різних районах області. Оскільки в країні триває війна, то я не маю права говорити, скільки чоловіків уже оглянула військово-лікарська комісія. Але зауважу, що з усієї кількості оглянутих менше 6% чоловіків в області було визнано непридатними до проходження військової служби за станом здоров’я. Це найнижчий показник в Україні.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також