Чеські театри представлять свої вистави у Рівному

404 0

Ми у соцмережах:

Чеські театри представлять свої вистави у Рівному

З 12 по 14 квітня у Рівненському академічному обласному театрі ляльок відбудеться україно-чеський театральний «Фестиваль взаємності» за участі колективів з Чеської Республіки, Рівненського театру ляльок та рівненських артистів.

Як розповідають організатори, через війну багато українців вимушено поїхали до Чехії, тож наші культури почали взаємодіяти сильніше. Чеські гості приїдуть з виставами, які розмірковують про сучасний світ і життя людини в ньому.

Чеська частина програми складається з семи постановок чотирьох театрів.

Театр „Лішень“ представить „Савітрі“ - давньоіндійський міф у формі азійської вистави тіней про кохання та „Лісові янголи“ - ромську казку для дітей.

Театр „Тепер вдих і лети” - а це головний організатор фестивалю, покаже серію театральних мініатюр та дві вистави: "І люди живуть. Абдул" - ставить питання про прощення непростимого на тлі історій з війни в Чечні. Друга - "Вони приходять. Чого вони хочуть? Чого хочемо ми?", присвячена життю тих, хто залишає свої домівки.

Театр „Фесте“ запропонує документальну виставу „Жаль“, засновану на інтерв'ю з українськими підлітками в Чехії, що окреслює їхні життя й емоції.

Авторський театр Дебори Штисової покаже «Сліди людської присутності“ - щось середнє між перформансом і медитацією на тему простору - як у ньому відображається людське життя, і як на минуле впливає сьогодення.

Окрім театральних вистав, на фестивалі також відбудеться показ фільму „Парадокс“ української акторки й режисерки Марії Татаринової про життя й почуття українських студенток у Чехії, та музичний концерт Павли Домбровської з театру „Лішень“.

Також Рівненський обласний театр ляльок покаже виставу „Коти-біженці“ - історія про чотирьох різних котів, котрі вимушені бігти від війни в Україні. В її основі - особисті переживання авторів, тому не випадково цю казку назвали "кототерапією для дорослих та дітей".

Вхід на події фестивалю – вільний.

„Фестиваль взаємності“ проходитиме в п’яти містах України: Рівному, Житомирі, Чернігові, Києві та Івано-Франківську.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також