Через просту подряпину дворічне маля – на межі життя і смерті

4538 3

Ми у соцмережах:

Через просту подряпину дворічне маля – на межі життя і смерті

У Рівному до реанімації потрапила дитина з діагнозом «правець». Перед цим вона подряпалася, що й призвело до потрапляння інфекції в організм. Епідеміологи винуватять батьків.

 За словами завідувача відділом епідеміології Рівненського обласного лабораторного центру Віктора Мороза, дворічна дитина, вже три тижні перебуває в реанімаційному відділенні у важкому стані, на апараті штучного дихання, без свідомості, з постійними судомами. Діагноз: правець, важкий перебіг, генералізована форма. Тільки зараз дитина почала приходити до тями та впізнавати маму.

«Жахлива картина, яка не повинна бути в цивілізованій країні у 21 столітті, - зазначив Віктор Мороз. - Але це реальність. І зараз ця реальність у Рівненській області, де захворіла дитина, яка не має жодного щеплення проти правця. Правець дуже важке захворювання з високою летальністю. Всі хто не щеплений знаходиться в зоні ризику. І як не прикро, але таких дітей, які не мають щеплень не одиниці – їх тисячі. Лише в нашій області є понад 17 тисяч дітей, які в минулих роках не отримали вакцинальний комплекс проти правцю. А ще є понад 15 тисяч дорослого населення, які потребують чергового щеплення проти правця. І це незважаючи на те, що вакцини вдосталь».

Статистика захворювання на правець у Рівненській області невтішна. Летальність понад 90%.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також