Через американський білий метелик ввели карантин

2759 0

Ми у соцмережах:

Через американський білий метелик ввели карантин

Карантинний режим по американському білому метелику – (Hyphantria cunea Drury) запроваджено у селв Бабин, що у Гощанському районі, на площі 1,4 га.

Гощанської РДА видала розпорядження, згядно з яким для боротьби зі шкідником необхідно провести фітосанітарні заходи.

Виявлені гнізда, а іноді і яйцекладки необхідно зрізувати і спалювати разом з гусеницями, а ушкоджені й прилеглі здорові дерева та чагарники в радіусі до 50 м обприскувати пестицидами згідно «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні». Землевласникам необхідно регулярно обстежувати дерева, ретельно оглядаючи їх крону, особливо в 1-й декаді червня та у 2-й декаді серпня, коли з’являються перші павутинні гнізда гусениць I і II поколінь. З зараженої зони забороняється вивезення рослин і продукції рослинного походження без карантинних сертифікатів.

Про це повідомила на своєму сайті Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Гусениці американського білого метелика надзвичайно шкодочинні. Він небезпечний для майже 300 видів рослин. Серед садових дерев найуразливіші шовковиця, яблуня, груша, слива, айва, черешня, горіх. Вони повністю об'їдають листя на деревах, оповиваючи гілки павутиною. Гусениці поїдають листя — шість—вісім гнізд шкідника на плодовому дереві здатні повністю його знищити.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також