Черемша – ароматні вітаміни

872 0

Ми у соцмережах:

Черемша – ароматні вітаміни

Черемша володіє величезною кількістю вітамінів: С, групи В, РР та ін. Також містить багато органічних кислот, білків, вуглеводів, ефірні олії, фітонциди, лізоцим і вважається ефективним профілактичним засобом при гострих респіраторних захворюваннях. Черемша стимулює апетит, покращує роботу травної системи і знижує ризик розвитку захворювань щитовидної залози.

Особливо корисно вживати черемшу ранньою весною, коли організм гостро потребує вітамінів і мінералів після зими. За умови помірного і регулярного вживання черемша стимулює роботу серця і очищує кров, а також знижує артеріальний тиск і ризик інсульту. Покращує обмін речовин, допомагає скинути зайву вагу, а також при лікуванні гнійних шкірних захворювань; може застосовуватися для стабілізації нервової системи і володіє бактерицидним ефектом.

Черемша дуже корисна для жіночого здоров’я. Наявність у її складі нікотинової кислоти позитивно позначається на стані волосся та нігтів. Регулярне вживання черемші посилює потяг до протилежної статі та є хорошим профілактичним засобом проти захворювань чоловічої статевої сфери.

Вживати черемшу краще в свіжому вигляді.

Але черемша протипоказана під час вагітності, при епілепсії, гепатиті, коліті, холециститі, гастриті, панкреатиті та виразці шлунка, а також схильним до алергічних реакцій. Не варто вживати більш як 15-20 листків черемші за один прийом, інакше може виникнути головний біль, безсоння, порушення роботи серця та проносний ефект.

Вітамінна намазка

1 пучок черемші, 200 г сиру, 6 ст. л. сметани, 100 г масла, сіль

Молоду черемшу промити, дрібно нарізати і змішати в блендері з рештою складових до однорідності. Може зберігатися в холодильнику 3-4 дні. Смакує з чорним хлібом, з запеченою картоплею, з вареними яйцями.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також