Будує біля озера у Рівному, бо має там землю

4599 0

Ми у соцмережах:

Будує біля озера у Рівному, бо має там землю

На правому березі Басового Кута не затихає будівельна техніка, а вільної землі біля озера стає все менше. Адже власники земельних ділянок там постійно оголошують про свої наміри збудувати багатоповерхівки. Не став винятком і підприємець Андрій Юхимець, який планує побудувати на трьох своїх ділянках на вулиці Чорновола, неподалік АЗС, п’ятиповерховий будинок з мансардою.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану міського управління архітектури і містобудування:

— Приватні земельні ділянки знаходяться у зоні, де можна будувати житловий багатоквартирний будинок. Передпроєктні пропозиції демонструють, що майбутній будинок буде забезпечений майданчиками для відпочинку та місцями для паркування автомобілів. Заявник буде будувати лише у межах своєї земельної ділянки. На першому поверсі майбутнього будинку буде комерція, а вище — квартири.

Загалом так було задумано, щоб уся та територія мала забудову спадної поверховості. Тобто від будівель вищих поверхів до садибної забудови. Дозвіл на будівництво багатоповерхових будинків місто надало давно, ще до затвердження детального плану забудови тієї території, який лише упорядкував ту забудову. Від басейну поверховість забудови уже йде на спад.

Логіка полягає у тому, щоб сформувати активну забудову на вулиці Чорновола. На першому поверсі нових будівель мають бути магазини та комерція, а біля будинків передбачено місця для паркування, внутрішній проїзд, тротуар та велосипедні доріжки. Оскільки поряд — магістральна вулиця Чорновола та озеро, то там територія дуже сприятлива для будівництва житлових будинків.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також