Будівельна мафія наступає

2415 0

Ми у соцмережах:

Жителі Басового Кута занепокоєні, що комісія може бути неефективною, адже забудовник хоче продовжити будівництво у будь-який спосіб

Ініціатори незаконного будівництва хочуть продовжити зведення багатоповерхівки на узбережжі озера Басів Кут у Рівному. Нагадаємо, забудова була призупинена після того, як рівняни підтримали петицію міської депутатки Любові Романюк. Вона запропонувала запровадити мораторій на будівництво новобудов на правому березі озера. Проте Рівненська міська рада спочатку вирішила створити комісію з депутатів, архітекторів та громадських діячів, які мають розібратися, що робити із новобудовами в рекреаційній зоні. Жителі Басового Кута занепокоєні, що комісія може бути неефективною, адже забудовник хоче продовжити будівництво у будь-який спосіб.

Оксана Ярмолюк, голова ініціативної групи мікрорайону «Басів Кут»:

— Ми з жителями Басового Кута переконалися, що місцеві політики бояться забудовників. Ви лише погляньте, що відбувається! Через будівництво можуть спалити автомобіль або побити. Нашим сусідам погрожують. Забудовники — це люди з великими грошима, які готові на все. Ми шукали підтримки за межами Рівного, бо таке враження, що місцева влада або не хоче, або не може захистити нас від будівельної мафії.

До слова, на останній сесії Рівненська міська рада на прохання рівнян включила до складу комісії, яка займатиметься вивченням незаконного будівництва, радника міністра юстиції Андрія Помазанова.

Андрій Помазанов

Андрій Помазанов, народний депутат України, радник міністра юстиції:

— Я буваю у багатьох містах, і до мене звертаються громадяни з різними питаннями, в тому числі і незаконних забудов. Чесно кажучи, я не очікував побачити, що в маленькому і мальовничому Рівному сформувалася будівельна мафія, до якої мають відношення посадові особи міста та області. Забудовники настільки загралися, що витрачають великі кошти на залякування рівнян. Хочу нагадати, що у Рівному є позитивні приклади, коли громадські активісти не допустили незаконних забудов, як-от, скажімо на Пагорбі Слави. Тепер виникла необхідність не допустити забудувати багатоповерхівками рекреаційну зону озера Басів Кут.

Проте будівельна мафія не здається. Як тільки я почав називати прізвища причетних до знищення озера, а по-іншому це не назвеш, як про мене почали поширювати неправдиву інформацію, зокрема, про мого батька. Замовникам такої брехні хочу заявити, що мій батько залишив нашу сім’ю 20 років тому, і моїй матері було дуже тяжко виховувати дітей. Прикро, що поширення проти мене цинічної брехні — це один з інструментів, які буде використовувати будівельна мафія. Проте мене це не зупинить. Я на боці рівнян і буду відстоювати їхнє право зупинити незаконну забудову Басового Кута.

Ольга КОВАЛЬЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також