Боротьба з волоссям

19786 0

Ми у соцмережах:

Боротьба з волоссям

Позбавлятися зайвої рослинності на тілі чи ні, та й взагалі, яку рослинність вважати «зайвою», а яку «незайвою» — кожен вирішує самостійно. Однак якщо основною перепоною до змін є відсутність відповідних теоретичних знань — читайте далі.

Чесно кажучи, проблему видалення волосся косметична промисловість поки не вирішила — на даний час ідеального методу, котрий би дозволив раз і назавжди очистити шкіру від зайвої рослинності, ще не винайшли. За своєю природою волосся є структурою, що постійно оновлюється. Волосина, котра виступає над поверхнею шкіри, — це результат діяльності волосяного фолікула. І поки клітини фолікула живуть і працюють, волосина буде вперто рости. Однак жага вдосконалення змушує людей нещадно знищувати власне волосся з допомогою кількох найбільш поширених методів: гоління, хімічної депіляції, воскової депіляції, електроепіляції та лазерної епіляції. Тож коротко розповімо про кожний із них.

Гоління Мабуть, одним із найпоширеніших способів видалення небажаного волосся є звичайне гоління. До його позитивів можна віднести простоту застосування, тим паче, що телереклама щодня демонструє нам цю процедуру у всіх можливих ракурсах. Негативним наслідком гоління є те, що волосся, котре відростає, має гострі кінці, тому дуже швидко шкіра стає колючою на дотик. Тож щоб не виглядати як їжачок, доведеться голитися досить часто. Для безпечного гоління спеціалісти радять застосовувати сучасні багаторазові станки — їхній дизайн дозволяє голити волосся з найменшим ризиком поранити шкіру. В Рівному як жіночі, так і чоловічі багаторазові станки вигідніше купувати на ринку, ніж у супермаркетах — ціни на однакові моделі можуть відрізнятися на 5-10 гривень. У середньому станки можна придбати за 20-40 гривень, залежно від моделі, леза до них коштують 6-10 гривень. Також не варто забувати про використання засобів для і після гоління — інакше ризикуєте отримати сухість і запалення шкіри. Вартість подібних засобів залежить від їх «фірмовості» й може становити від кількох гривень до кількох десятків гривень.

Хімічна депіляція Для хімічної депіляції застосовують спеціальні креми, котрі потрібно нанести на шкіру в середньому на 8-10 хвилин, а потім змити разом із видаленим з їх допомогою волоссям. Реклама подібних засобів стверджує, що ефект від їх застосування триває не менше двох тижнів. Однак депілюючі креми можуть викликати запалення шкіри, особливо якщо на ній є дрібні порізи. При повторних процедурах волосся зазвичай починає звикати до крему, а шкіра, навпаки, реагує на нього гірше. До того ж у деяких людей може виникнути алергія на інгредієнти депілятора, тому перед його застосуванням варто опробувати крем, змастивши ним шкіру на згині ліктя. Щодо вартості депілюючих кремів, то, наприклад, у магазині «ДЦ» можна придбати крем для депіляції Veet за 28,25 грн. (100 мл) і за 37,75 грн. (200 мл), 200-міліграмові муси для депіляції цього ж виробника коштують 36,75-42,50 грн., залежно від виду. Засоби польської фірми Tanita дещо дешевші — 100-міліграмові креми коштують 16,75-18,15 гривні, бельгійський крем Opilca можна придбати за 20,75 грн. (100 мл).

Воскова депіляція Ця методика відома з давнини — саме з її допомогою жінки Сходу робили своє тіло гладеньким і привабливим. З тих пір мало що змінилося — теплий або гарячий віск наносять на шкіру й після його застигання видаляють разом із прилиплим до нього волоссям. Розрізняють тверді воски на основі смоли й лимонного соку й м’які воски із додаванням пом’якшуючих компонентів, наприклад меду. Варто знати, що воски на основі смол не розчиняються у воді, тому для їх видалення зі шкіри потрібні спеціальні засоби. Існує також холодний віск, котрий випускають у вигляді смужок. Ефект від застосування воскової депіляції триває в середньому близько двох-трьох тижнів, а зробити її можна як у домашніх умовах, так і у салонах краси. Щодо вартості необхідних засобів, то наприклад, теплий віск Veet розом із роликовим аплікатором та двома запасними 50-міліграмовими блоками можна придбати за 57,50 грн., 12 тканинних смуг багаторазового використання цього ж виробника коштують 46,25 грн., віск у 10 пластинах Tanita — 18,45 грн., віск з медом+роликовий аплікатор Opilca (90 мл) — 38,75 грн. Вартість воскової депіляції в салоні залежатиме від площі обробки та класу салону — наприклад, депіляція обох ніг коштуватиме в середньому 50-60 гривень, ніг до коліна — 20-33 гривні.

Електроепіляція Як розповіла Лідія Ковальова — косметолог Салону краси (вул. Соборна, 13), в боротьбі із зайвою рослинністю електроепіляція є одним із найефективніших методів. Адже з допомогою електричного струму вдається повністю зруйнувати не лише корінець волосини, але й її фолікул, тож видалена таким способом волосина більше не виросте. Основним недоліком електроепіляції є її болючість, однак практика показує, якщо пацієнт витримав видалення перших 10 волосин, витримає й усю процедуру. Для зменшення страждань можна також застосувати знеболювальний лідокаїн. Цікаво, що на епіляцію інколи приходять навіть чоловіки, котрим, виявляється, також заважає зайва рослинність. Вартість електроепіляції оцінюється затраченим на неї часом, а от місць, де її можна зробити, в Рівному небагато — крім Салону краси (10 хвилин =6 гривень) подібну послугу мені вдалося знайти лише у діагностичному центрі (1 хвилина=1 гривня).

Лазерна епіляція Вважається одним із найбільш досконалих методів, оскільки видаляє волосся швидко, назавжди й практично безболісно. Однак основним її недоліком є висока вартість, через яку послуги із лазерної епіляції в Рівному не пропонують взагалі. Щоправда, інколи до міста приїзджають «гастролери», котрі мають необхідне обладнання. Для орієнтування зазначу київські ціни: видалити волосся з ділянки над верхньою губою коштує близько 100 гривень, з підборіддя — 400 гривень. До того ж для повного ефекту процедуру лазерної епіляції потрібно повторити кілька разів.

Що обрати? При виборі певного методу варто врахувати площу необхідної обробки, чутливість шкіри на ній, кількість, колір, товщину зайвого волосся та суму коштів, котрі ви готові витратити. Найоптимальніше — для різних ділянок шкіри застосовувати різні методи. Зазвичай для ніг рекомендують воскову депіляцію чи гоління, для ділянки бікіні — гоління, електро— чи лазерну епіляцію, для верхньої губи — електро— чи лазерну епіляцію. Хімічну депіляцію на будь-яких ділянках можуть обрати ті, в кого шкіра не надто чутлива.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також