Бізнес у Демидівці починається з хабара

5852 0

Ми у соцмережах:

Бізнес у Демидівці починається з хабара

Одразу після свят правоохоронці оголосили про затримання першого хабарника в області у новому році. Підозра впала на головного комунальника селища Демидівка Микола Ніпрук. Пакунок з доларами той отримав від місцевого підприємця, який хотів налагодити свій бізнес.

Затримання директора Демидівського виробничого управління житлово-комунального господарства відбулося 5 січня. Слідство стверджує, що він налагодив корупційну схему передачі в оренду майна, яке належить громаді. Було встановлено, що 50-річний директор пообіцяв за 4 тисячі доларів віддати у користування для підприємця земельну ділянку, якою володіє підприємство. Зробити це планував без укладення угоди. Тобто кошти у бюджет громади не сплачувалися б. Відомо, що на земельній ділянці підприємець хотів налагодити продаж вживаних автомобілів із-за кордону. Йому лише потрібна була земля, на якій можна було б облаштувати стоянку для машин. Допомогти йому в цьому, за твердженням слідства, й зголосився Микола Ніпрук.

Посадовця затримали «на гарячому» під час отримання неправомірної вигоди біля адмінприміщення установи та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Шостого січня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 30 діб.

Сергій Радченко, селищний голова Демидівки:

— Мені невідомі обставини цієї справи. Адже зі своїм підлеглим я не спілкувався після того, як це трапилося. Лише знаю, що поліція його спіймала та одразу забрала, щоб посадити за грати. Тому я не можу розповісти, що й кому він наобіцяв. Це уже робота слідства. Однак своїм вчинком ганьби він приніс для громади чимало. Ця людина керувала комунальним підприємством, яке займалося житлово-комунальними питаннями. Завдань у цього підприємства чимало. Однак його директор точно не має повноважень займатися земельними питаннями. Що він навигадував і кому наобіцяв, хай тепер пояснює правоохоронцям.

Додамо, що за сукупністю зібраних доказів слідчі повідомили чиновнику про підозру за частиною 1 статті 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років. Слідчі дії тривають.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також