Безкоштовний адвокат тепер допоможе не тільки у кримінальних справах

3968 1

Ми у соцмережах:

Безкоштовний адвокат тепер допоможе не тільки у кримінальних справах

З липня у Рівному, Дубні та Сарнах працюватимуть центри з надання безплатної правової допомоги соціально вразливим категоріям людей. Сюди, зокрема, можна звернутися з проханням отримати адвоката за кошт держави. Право на безкоштовного адвоката рівняни мали і раніше, проте скористатися ним могли лише підозрювані у кримінальних злочинах.

безкоштовна правова допомога (19) З липня у Рівному, Дубні та Сарнах працюватимуть центри з надання безплатної правової допомоги соціально вразливим категоріям людей. Сюди, зокрема, можна звернутися з проханням отримати адвоката за кошт держави. Право на безкоштовного адвоката рівняни мали і раніше, проте скористатися ним могли лише підозрювані у кримінальних злочинах. Василь Овдіюк, керівник Регіонального центру з надання безплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області:

— Якщо заручитися підтримкою захисника центру раніше могли лише затримані за підозрою в скоєнні кримінального злочину, то з 1 липня скористатися правом на безкоштовні послуги адвоката можуть ті, хто потребує допомоги у вирішенні цивільних та адміністративних справ. Наприклад, коли хтось хоче оскаржити рішення Пенсійного фонду, сільської ради, не може поділити сімейне майно та ін. Надання безкоштовних юридичних послуг — не тільки вимога часу, а й вимога МВФ. Допомагатимуть у центрах соціально вразливим категоріям людей. Зокрема, громадянам, у яких середній місячний дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів, учасникам бойових дій (у тому числі учасникам АТО та членам сімей загиблих), дітям-сиротам і позбавленим батьківського піклування, біженцям та ін. Тих, хто звертатиметься до нас, спрямовуватимемо куди йти та що робити, аби вирішити своє питання — незважаючи на те, чи потрібна їм буде саме адвокатська допомога, чи вирішення їхніх питань можливе у досудовий спосіб. Від наших клієнтів потрібен лише пакет документів, які підтверджують їхній статус. У напрямі кримінальних проваджень з центром співпрацюють 56 адвокатів. На їхню діяльність на сьогодні видали 550 доручень. Нині розширили адвокатську базу. Проблем з кадрами не мали — адже нині скорочуються посади у прокуратурі та юстиції. Попри те, що послуги центру безкоштовні для населення, працюють у нас професіонали. Підтвердження цього — одні із кращих показників роботи серед своїх колег по всій країні. Є серед них кандидати юридичних наук, заслужені юристи України. Захмарних коштів адвокати від держави за свої послуги не отримують. До того ж, багато з них працюють не лише за гроші, а щоб не втратити свою кваліфікацію.
Розташовані регіональні центри: в Рівному — на вул. Кавказькій, 7 (сюди звертатися можуть мешканці Рівного та Рівненського району, Острожчини, Корецького, Здолбунівського та Костопільського районів), у Сарнах — на вул Широкій, 22 (для мешканців Кузнецовська Сарненського, Володимирецького, Зарічненського, Дубровицького та Рокитнівського районів), а також у Дубні — на вул. Грушевського, 171-Б (для мешканців Дубенщини, Радивилівського, Млинівського та Демидівського районів).
Анастасія АДАМЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також