Бебі-боксів породіллям не видають – просять писати заяви на майбутнє

5310 1

Ми у соцмережах:

Бебі-боксів породіллям не видають – просять писати заяви на майбутнє

Обіцяних з першого вересня пакунків малюка у пологових будинках немає. Місцеві посадовці навіть не знають, коли їх можна очікувати. Бо договір на постачання пакунків досі не підписано. І ситуація така – по всій Україні.

Як зазначив РВ головний лікар міського пологового будинку Рівного Сергій Сулімковський, своїх породілей медики просять писати заяви в органи соцзахисту за місцем прописки. Коли пакунки надійдуть в область, працівники соцзахисту мали би рознести їх по домівках заявницям.

Що цікаво, писати заяву має саме жінка. Чоловікові або рідним можна звернутися за бебі-боксом, подавши довідку з пологового, що дитина народилася після 1 вересня і їм ще не видавали пакунок малюка, тальки у тому випадку, якщо стан жінки після пологів поганий.

Директор обласного департаменту соцзахисту Олексій Шамак повідомив РВ, що у Києві обіцяють налагодити постачання бебі-боксів з 10 вересня.

- І я, і голова ОДА уже підписали потрібну для поставок угоду і надіслали її на підпис до ЮНОПС (Управління ООН з обслуговування проектів – Ред.), - зазначає п.Шамак. – Але поки що не отримали угоду назад, з підписом іншої сторони, щоб можна було перерахувати кошти.

Зазначимо, що Мінсоцполітики у липні оголошувало тендер на закупівлю бебі-боксів, але торги було скасовано. Нещодавно ОДА отримали вказівки з Мінсоцполітики підписати угоди з ЮНОПС. Такий крок викликав критику з боку активістів: по-перше, ЮНОПС саме визначило постачальника – без відкритих торгів на Prozorro – і його назву досі не розголошують, по-друге, ЮНОПС, за даними ЗМІ, братиме відсоток від поставок.

Окрім того, незрозуміло, навіщо обласним бюджетам з державного перераховували кошти на пакунки малюка, якщо закупівлі відбуваються централізовано. Так, Рівненщина отримала 21,2 млн грн. з розрахунку, що до кінця року в області народиться близько 4 тис. малюків.

Як обіцяли, пакунок малюка міститиме речей на близько 5 тис. грн. Входитимуть у нього, зокрема, пелюшки, ковдрочки, підгузки, одяг, термометри, гігієнічні засоби для мами та немовля, пустушка, матрац.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також