Багаті дружини та «бідні» зарплати. Що задекларували рівненські топ-посадовці

3063 0

Ми у соцмережах:

Багаті дружини та «бідні» зарплати. Що задекларували рівненські топ-посадовці

До 1 квітня чиновники та депутати повинні були прозвітувати про свої майно та доходи за минулий рік. На майнові справи рівненських топ-посадовців, якщо вірити їхнім деклараціям, пандемія майже не вплинула. А родина голови Рівненської ОДА навіть збагатіла.

Чоловік дружини-мільйо­нерки

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль з дружиною Ксенією виховують двох доньок. Перелік майна родини, порівняно з минулим роком, не змінився: квартира на 66 м2 у Києві та орендований у рівненського бізнесмена (власника готельно-ресторанних комплексів) Володимира Ковальця будинок у Вересневому, що біля Рівного. Родина п.Коваля орендує будинок на 164 «квадрати» та 20 соток землі до нього. Авто голова ОДА звично не декларує, хоча, нагадаємо, відповідно до законодавства потрібно вказувати не лише автомобілі, які у власності, а й ті, які перебувають у користуванні.

Віталій КовальЗа минулий рік голова Рівненської ОДА отримав 495,3 тис. грн заробітної плати (близько 41 тис. грн на місяць до вирахування податків). Дохід дружини Ксенії був значно вищим: вона отримала 59,2 тис. грн заробітної плати у ТОВ «Санако», яким свого часу керував Віталій Коваль, а також 3,7 млн грн доходу від підприємницької діяльності. Ксенія Коваль, за даними з держреєстру, є ФОПом з 2018 року та має понад 20 напрямків діяльності, зокрема і у сфері будівництва. Основний напрямок, вказаний у реєстрі, — спеціалізована діяльність із дизайну. Дружині голови ОДА належить студія дизайну інтер’єру «Koval Studio Design». Позаторік діяльність підприємниці, до слова, принесла вдвічі менший дохід — 1,7 млн грн.

На банківських рахунках Ксенія Коваль зберігає близько 300 тис. грн. Також родина задекларувала близько 130 тис. доларів та 1,3 млн грн готівки, що в сумі складає близько 5 млн грн. Торік сума готівкових заощаджень у доларах була у межах 50 тис. Попри наростання статків родина має ще півмільйона гривень кредитних зобов’язань. Також голова ОДА вказав, що на місцевих виборах минулого року, балотуючись на посаду міського голови Рівного та у депутати міськради, вклав півмільйона гривень у свою кампанію.

Ні авто, ні заощаджень

Голова Рівненської облради Сергій Кондрачук живе, за даними його декларації, набагато скромніше. Подаючи дані за минулий рік, п.Кондрачук згадав не лише сина та доньку, а й колишню дружину Оксану, з якою розлучився торік. У спільній власності експодружжя є невеликий будинок, площею 87 «квадратів», у Здовбиці Здолбунівського району та набутий у 2019 році трохи більший будинок у Здолбунові — на 109 м2, а ще 4 сотки землі до нього. Також у власності Оксани Кондрачук — гараж на 22 «квадрати» у Здолбунові.

Сергій КондрачукФактично за місяць на посаді голови Рівненської облради у 2020 році Сергій Кондрачук отримав 60,7 тис. грн заробітної плати. Також у 2020 році серед доходів голови були 47,6 тис. грн допомоги з безробіття, 85,4 тис. грн зарплати керівника секретаріату територіальної організації партії «Європейська солідарність» та 34,3 тис. грн від продажу свого авто — «Nissan Maxima QX A33» 2002 року випуску. Такі авто на сайтах продажу автомобілів, до слова, оцінюють від 3,5 тис. доларів. Загалом офіційний дохід Сергія Кондрачука у 2020 році склав 228 тис. грн, що приблизно 19 тис. грн на місяць. Екс-дружина дані про заробітну плату у дитячому садку не надала.

Новий автомобіль ексголова не придбав. Користується службовим. Також, за даними його декларації, у нього немає грошових заощаджень, які б перевищували 50 прожиткових мінімумів, що близько 110 тис. грн.

Вибори забрали половину заощаджень?

Міський голова Рівного Олександр Третяк, який виховує з дружиною сина, високими статками похизуватися теж не може. У власності міського голови — лише шість соток землі у Корнині, що біля Рівного, та два авто: «Volkswagen Passat CC» 2009 року випуску та «Mercedes-Benz Vito 111 CDI» 2005 року. Квартира на 35 «квадратів», в якій живе на безоплатній основі родина Третяків, у власності сестри міського голови Тамари Телепей.

Олександр ТретякНа посаді керівника Рівненської духовної семінарії і Академії християн віри євангельської Олександр Третяк торік заробив 102,8 тис. грн доходу. За трохи більше місяця на посаді міського голови — 41,3 тис. грн, що разом дорівнює приблизно 12 тис. грн на місяць. Також пан Третяк задекларував внески до свого виборчого фонду — 1,2 млн грн, півмільйона з яких — внесок партії, решта — фізичних осіб. Доходу у дружини Ольги не було.

Попри офіційно невисокі доходи на посаді директора академії, у міського голови є заощадження — 36 тис. доларів. Торік, до слова, голова декларував більше — 66,5 тис. доларів.

Секретар з десятками мільйонів

Секретаря міської ради Віктора Шакирзяна, його дружину, сина та доньку можна сміливо назвати найбагатшими зі згаданих топ-посадовців. У співвласності з забудовником «Щасливого» Романом Курисом у Віктора Шакирзяна є 25 соток землі та будинок на 57 «квадратів» у Мостах Здолбунівського району. Також секретар міськради володіє у Рівному офісом (110 м2), мийкою (18 м2), житловим будинком (312 м2) та трьома земельними ділянками (2,3 та 6 соток). У власності дружини Олени — дві квартири (на 42 та 87 «квадратів») та 14 соток землі у Рівному. Також донька Софія проживає у квартирі на 43 м2, яка у власності ексдружини Тетяни Шакирзян.

Віктор ШакирзянЛегкові авто секретар міськради не задекларував. Вказав лише, що має у власності вантажівку КрАЗ 2006 року випуску. Пішовши на посаду в орган місцевого самоврядування, управління шістьма підприємствами, якими володіє або співволодіє Віктор Шакирзян, він передав адвокату Андрієві Давидюку.

Торік Віктор Шакирзян отримав доходу близько 1,6 млн грн: 55,2 тис. грн заробітної плати від трьох підприємств, якими керував, 12,6 тис. грн зарплати секретаря, 103,2 тис. грн від надання майна в оренду, 650 тис. грн, 283 тис. грн та 45 тис. грн від продажу авто, 142 тис. грн та 261 тис. грн від продажу нерухомості та 29 тис. грн дивідендів. Офіційний дохід дружини склав близько 8 тис. грн — від відсотків банків.

Секретар міської ради задекларував, попри офіційно невисокі доходи на своїх підприємствах, 529,6 тис. доларів, 138,3 тис. євро та 2,2 млн грн готівки, а ще 208,5 тис. грн позичених коштів «третій особі», 15 млн грн поворотної фінансової допомоги підприємству «Захід-Трансбуд», 2,8 млн грн поворотної допомоги «Рівнетрансбуду», 25 тис. грн заборгованості за проданий транспорт від «Балашівського граніту», 290 тис. грн боргу від «Захід-Трансбуду» також за продані транспортні засоби. Дружина Олена володіє 288 тис. грн та 176 тис. доларів готівки. Загалом грошові активи родини секретаря міськради Рівного нараховують близько 45 млн грн.

Пан Шакирзян вказав, що у свою виборчу кампанію восени офіційно вклав близько 1,3 млн грн. Фінансові заощадження родини, порівняно з попереднім роком, зменшилися на близько 20 тис. доларів. Серед автомобілів, які продав Шакирзян, зокрема пов’язаним з собою фірмам, — «Volkswagen Transporter 1998 року та BMW X6 2010 року, а також три вантажівки. Також секретар продав закриту стоянку на 197 «квадратів» у Рівному.

Олеся АНТОНЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також