Автобуси, дозвілля ветеранів та збереження мозаїки на Гідропарку - чого просять мешканці Рівного

622 0

Ми у соцмережах:

фото - Суспільного

Ще є час віддати свій голос за ці ідеї.

Рівняни продовжують звертатися до міської влади зі своїми пропозиціями та проблемами через систему електронних петицій. Якщо котрась із них набирає 250 голосів, то чиновники обов'язково мають її розглянути та дати офіційну відповідь. Наразі таких звернень є три.

Так, Аліна Хорольська виступає за збереження унікального мозаїчного комплексу Гідропарку, адже це - одна з "родзинок" міста. Але перебуває у поганому стані. Тож авторка петиції хоче, щоб місто відповідало за цей скульптурний ансамбль, що з'явився у 1982 році, включило його до переліку культурної спадщини і дбало про нього. Пропонує, щоб навколо були інформаційні таблички та маршрут для туристів. Поки що ця петиція має найбільше прихильників - уже є 237 голосів з необхідних 250. А до кінця збору підписів залишилося дев'ять днів. 

Олеся Губернюк пропонує створити у нашій громаді Центри дозвілля для ветеранів та їхніх сімей.

 - Центри дозвілля ветеранів - це установи клубного типу, хаби, де є вільний простір для комунікації, встановлення дружніх зв‘язків та легкого спілкування. У таких центрах ветеранів зрозуміють, вони зможуть за чашкою кави поспілкуватися з однодумцями та побратимами. Коли у ветерана - складний психологічний стан, він має мати місце, куди піти, щоб просто побути наодинці з собою або поговорити зі сторонніми людьми. Саме для цього варто створити Центри дозвілля, які не будуть відлякувати ветеранів словами «реабілітація», «психологічна допомога» та інше. Дані центри можуть бути створені на базі державних установ, таких як бібліотеки, «Будинок ветеранів», Ветеранський простір, - пояснює рівнянка.

Поки що її ідею пітримали тільки 26 осіб. Але є ще десять днів, щоб це надолужити.

А от Іванна Кир'янчук незадоволена роботою громадського транспорту у Рівному. Зокрема, нарікала на автобуси №6, які замінили собою 39-ту маршрутку. І просить відкоригувати маршрут нового автобуса і робити заїзд на Льонокомбінатівське кільце або ж повернути старі маршрутки, як було раніше.

До кінця збору голосів за цю петицію є ще 23 дні. "За" таку ідею поставили свої підписи 24 мешканці Рівного.

   


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також