Автобус чи поїзд: як дістатися з Києва до Катовіце

1501 0

Ми у соцмережах:

Автобус чи поїзд: як дістатися з Києва до Катовіце

Державний центр вугільної промисловості, світова столиця кіберспорту, культурна та історична перлина Верхньої Сілезії - це все про Катовіце. Він менш розрекламований, ніж Варшава, Краків чи Вроцлав, і тим самим він більш привабливий для туристів. Саме тут можна відчути дух сучасної Польщі - динамічний і відкритий, але з глибоким історичним фундаментом. Поїздка в Катовіце - чудовий спосіб розширити географічні та культурні горизонти, тому без зволікань варто купити квиток на автобус із Києва до Катовіце і вирушати в дорогу.

Що подивитися в Катовіце

Столиця Верхньої Сілезії - еклектика в найкращому її прояві. Тут не буде нудно ні поціновувачам середньовічної європейської архітектури, ні прихильникам активних розваг. Прогулянку варто почати з вулиці Адама Міцкевича, милуючись на будівлю національного банку та історичний обеліск. Щоб побачити місто з усіх ракурсів, обов'язкова програма відвідування Катовіце має включати:

  • Сілезький музей. Зібрання понад 100 000 артефактів, що оповідають про історію та культуру Польщі, зокрема Сілезії. Колекція пережила негаразди воєнного часу і була відновлена лише у 80-х роках минулого століття.
  • Маріацький костел. Витончений зразок неоготики з барвистими вітражами, настінними розписами та скульптурами. Можна відвідати службу або просто помилуватися внутрішнім оздобленням.
  • Костел св. апостолів Петра і Павла. Мальовничий архітектурний зразок 19-го століття з традиційним вікном-трояндою на фасаді та деталізованими скульптурами святих.
  • Сілезький театр. Монументальна будівля працює з початку ХХ століття, а на її підмостках розігруються актуальні сюжети у виконанні державної театральної трупи.
  • Бар КАТО. Найбільш тусовочний заклад міста, де можна зануритися в молодіжну атмосферу, познайомитися з місцевою богемою і послухати живу музику.
  • Нікішовець. Рукотворно створене місто неподалік від Катовіце, колись було кварталом гірників, далі слугувало кінознімальним майданчиком, а зараз - це великий культурний центр із безліччю ресторанів і активностей.

Катовіце славиться красивими і просторими парками, найпопулярнішими з яких є парк Костюшка і парк Повстанців. Потрапити в зелену лісову зону можна просто звернувши із сучасних вулиць у привітні арки на тінистих алеях. Доглянуті доріжки серед квітучих клумб відведуть у глиб до природних озер і густих лісових гаїв.

Галасливі вечірки та неспішні прогулянки на природі, сучасні бізнес-центри з металу і скла та старовинні кам'яні собори - Катовіце не дає засумувати ні хвилини.

Плануємо маршрут

Дістатися до Катовіце з Києва можна автобусом або поїздом. Прямого залізничного сполучення між містами немає, передбачена пересадка в місті Перемишль на поїзд внутрішнього польського перевізника. За тривалістю такий шлях займе близько 15 годин. Посадка відбувається на центральному столичному залізничному вокзалі. Поїзд вирушає щодня в ранковий час. Передбачено єдиний тип посадкового місця - сидячий. Вартість проїзду істотно перевершує ціну автобусних маршрутів. Єдина перевага полягає у швидкості.

Можна купити квиток на автобус Київ - Катовіце і дістатися за 20 - 23 години. При цьому не доведеться переживати про пересадки і часові рамки, а просто насолоджуватися цікавими краєвидами за вікном у комфортному салоні. Маршрут обслуговують різні перевізники, але стандарт комфортабельних автобусів далекого прямування витримують усі без винятку. Завдяки цьому можна без побоювань обирати квиток на будь-який зручний рейс у ранковий (близько 6:00 ранку) або денний (близько 12:00) час.

У дорозі можна відпочивати, читати, слухати улюблений подкаст або дивитися фільм з великої відеотеки автокомпанії. Автобус здійснює регулярні зупинки кожні 3 години на заправках. У цей час можна розім'ятися і освіжитися гарячою кавою, поповнити запаси перекусу або прикупити невеличкий сувенір.  

Докладніше дізнатися про специфіку маршруту, якість салонів автобусів кожного перевізника, забронювати або купити квиток можна через сервіс SkyBooking онлайн або в офісі агентства.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також