АТОвець посадовцю Держгеокадастру Рівненщини: «Може, вас у вікно викинути?» (ФОТО)

4163 1

Ми у соцмережах:

АТОвець посадовцю Держгеокадастру Рівненщини: «Може, вас у вікно викинути?» (ФОТО)

У Рівному пройшов пікет ветеранами АТО управління Держгеокадастру в Рівненській області, що на вулиці Симона Петлюри, 37. Невдоволені бійці виділенням земельних ділянок відомством. Кажуть, що багатьом відмовляють у наданні наділу, а іншим обманними маневрами виділяють у «жирних» місцях, як от Великий Житин Рівненського району.

Під дверима приміщення управління Держгеокадастру Рівненщини, яке погоджує виділення земельних ділянок, зібралося більше двох десятків ветеранів та бійців АТО з різних районів.

Також туди під’їхав екіпаж патрульних, який викликали, очевидно, для того, щоб завадити повторенню ситуації в кількох містах України, коли АТОвці громили такі ж управління, обурені порушенням їхніх першочергових прав на земельні наділи. Проте погрому не було, хоча й були погрози.

Ініціативну групу АТОвців запросили до начальника управління – Мигаля Романа. Проте протягом всієї зустрічі він практично безмовно сидів у своєму кріслі.

А на питання бійців відповідав його перший заступник Сергій Дубич. Власне, він і став під прицілом всіх претензій.

Інші АТОвці дивилися пряму трансляцію надворі.

За словами очільника громадської обласної організації ветеранів АТО Рівненщини Миколи Капіноса, у нього на руках – понад 100 письмових скарг АТОвців з різних районів на невиконання відомством їхніх обов’язків та порушення їхніх прав щодо першочергового виділення їм земельних ділянок.

Зокрема, він навів найбільш «кричущий» випадок, який стався у селі Великий Житин, що під Рівним. Для АТОвців там було передбачене виділення 49 земельних ділянок, які мали надавати в хронологічному порядку: хто перший заяву в Держгеокадастр написав, тому першому й дали.

Проте п.Капінос стверджує, що ділянки надавали «обраним» АТОвцям, які писали заяви в січні 2018 року, а тим, хто подав заяви в грудні 2017 року, – відмовили. Каже, що усі документи, які доводять його точку зору, в нього на руках.

-          Найгірше – це те, що нас, ветеранів АТО, зіштовхують лобами, налаштовуючи один проти одного, адже зрозуміло, що в тих, кому відмовили, виникають питання до тих, кому дали, хоча їхні заяви й надійшли пізніше, - пояснив п.Капінос.

Натомість Сергій Дубич заявив, що земельні ділянки виділяли «в хронологічному порядку», що він і доведе. Окрім того, їх виділення для конкретних людей погоджували із сільрадою. На інші претензії АТОвців щодо масових відмов у виділенні земельних ділянок, виділення «болота, а не землі», неузгодженість дій із сільрадами, плутанини з геодезичними картами, він також знаходив виправдання. У відповідь його звинуватили в брехливості.

У розпалі дискусії один із присутніх, гаряча голова, пригрозив п.Дубичу тим, що треба його «викинути з вікна» або ж його портфель з документами. Проте побратими його ж заспокоїли. А п.Дубич висловив радість від того, що все закінчилося мирно.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також