Архієпископ Іларіон освятив новозбудований храм в Ярославичах та роздав ордени

1015 0

Ми у соцмережах:

Архієпископ Іларіон освятив новозбудований храм в Ярославичах та роздав ордени

Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, з архіпастирським візитом відвідав громаду на честь Різдва Пресвятої Богородиці у селі Ярославичі Млинівського району. Цей день став особливо пам'ятним у житті парафії, адже архіпастир перед початком літургії звершив чин освячення новозбудованого храму, який став духовною святинею для громади.

Архієпископ Іларіон, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, возвів до сану протоієрея священика Івана Орла. Владика звершив дияконську хіротонію над студентом Рівненської духовної семінарії Романом Смагою.

За літургією молилися про визволення від нашестя чужинців та  про позбавлення від епідемії коронавірусу.

Архіпастир звернувся до вірян із проповіддю, в якій наголосив на важливості події освячення храму для мешканців села, оскільки в ньому люди віднайдуть розраду і втіху у всіх життєвих обставинах.

Архієрей відзначив високими церковними відзнаками благодійників, які потрудитися при будівництві храму. Сергій Костючко та Володимир Голуб були удостоєні орденів святого архістратига Михаїла другого ступеня, а Алла Костючко та Ярослава Острожчук - орденів святої рівноапостольної княгині Ольги.  

Ряд меценатів та активних парафіян були відзначені Архієрейськими благословенними грамотами.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також