Антиквар Шабалін зайнявся імітацією

10493 1

Ми у соцмережах:

Антиквар Шабалін зайнявся імітацією

Кафе з химерами, фонтани і… трансформаторна будка — усе це «вживається» на ділянці у центрі Рівного, на яку претендує підприємець.

Дивна споруда уже декілька років стоїть на вулиці Шкільній у Рівному, поблизу міського суду. І все ще не завершена. Вхід до неї прикрашають статуї, які тримають навіс над дверима, весь фасад будинку вкритий незвичним оздобленням та химерами — усе це зроблено під так би мовити «старовину». Насправді ж, як зізнається власник будівлі Сергій Шабалін, це «пінопласт творить дива». І справді дивно, особливо те, що імітацією під старовину займається саме п.Шабалін — відомий у Рівному любитель справжнього антикваріату.

Цей будинок п.Шабалін придбав у 2004 році і хоче після завершення реконструкції використовувати його як кафе. Пізніше п.Шабалін запримітив поряд ще одну будівлю, тож захотілось йому добудувати до кафе літню терасу з арками та фонтанами. Цю ділянку підприємець уже обгородив парканом і нещодавно звернувся до міської ради, щоб взяти ці дві сотки в оренду. Підстава — бо вже має на цій ділянці нерухоме майно.

Сергій Шабалін

Сергій Шабалін, підприємець:

— На земельній ділянці, що поряд, у мене є ще одне невеличке приміщення. Тому й виходить, що земля знаходиться дещо в капсулі. Повірте, окрім мене, ця земля нікому не потрібна. Хочу платити за неї орендну плату, облаштую там літню терасу та фонтани. Електрики претензій не мають — для них я встановив окремі ворота, щоб вони могли легко діставатися до трансформаторного пункту.

Але на сесії 17 травня лише 19 депутатів підтримали рішення про надання цих двох соток в оренду п.Шабаліну. Перед голосуванням голова земельної комісії міської ради Людмила Туровська запідозрила підприємця у зловживанні і заявила, що звернеться у прокуратуру:

— Від міської ради був надісланий лист до начальника відділу контролю за використанням земель Рівного. На нього відповіли, що Шабалін незаконно прибудував стіну до трансформаторної підстанції. Самовільно прилаштував там капітальну споруду, зайняв ділянку та обгородив її. Здійснив будівництво цегляних арок.

Назарій Поліщук, депутат міськради:

Їздили ми на той об’єкт. Бачили, як там усе забудовано і перекрито. Усе схоже на стіну, за якою хочуть забрати той кусок землі без аукціону. В цьому не буде жодної вигоди для громади, бо відсутня конкуренція. Ми не хочемо давати на викуп землю, яку хтось обгородив у центрі міста. До того ж, об’єкт нерухомості близько 9 кв. м, а в оренду хочуть 200 кв. м Тобто в 30 разів більше.

Юрій Сухий, депутат міськради:

— Коли це питання мали голосувати на сесії, то я зустрівся із підприємцем, який показав мені усі документи. Ніхто нічого там не будував. Бізнесмен просто колись придбав нерухомість, відремонтував її та провів інвентаризацію. Ніхто не виграє від того, що в цьому місці усе буде закинуте.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також