Американці допомогли проаналізувати, чи у Рівному дотримуються прав людини

1305 0

Ми у соцмережах:

Американці допомогли проаналізувати, чи у Рівному дотримуються прав людини

Представники Української Гельсінської спілки з прав людини за кошти американського міжнародного фонду провели у Рівному моніторинг «Місцевий індекс прав людини».

Як встановили, у Рівному індекс прав людини становить 61%. Аналізуючи діяльність рівненської громади, активісти звернули увагу на ефективні платформи та механізми залучення громадськості до планування місцевої політики, зокрема через «Громадський бюджет» та «Раду реформ Рівного».

- Позитивом є долучення Рівного до світових та всеукраїнських практик: запровадження системи відеоспостереження на вулицях міста, підтримка культурних громадських ініціатив, зусилля спрямовані на розвиток туристичної привабливості. Але є й чимало проблем. Наприклад, повноцінне впровадження інклюзивної освіти та вимог універсального дизайну, система протипожежної безпеки в рівненських школах, розширення мережі дошкільних навчальних закладів, доступність публічних установ громадян із інвалідністю. Це напрями, на які варто звернути першочергову увагу. Ми переконані, що зміни цілком можливі, варто лише докласти більше зусиль та відповідально поставитися до проблем, - розповіла Олена Романова, юристка громадської приймальні УГСПЛ у Рівному.

Моніторинговий проект було здійснено за підтримки американського народу, через Агентство США із міжнародного розвитку (USAID), повідомила РВ Вікторія Назарук.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також