Активісти встановили свій світлофор біля Рівненської РДА

2756 0

Ми у соцмережах:

Активісти встановили свій світлофор біля Рівненської РДА

На пішохідному переході між пивзаводом і Рівненською РДА з’явився муляж світлофору – прямісінько по центру, біля тактильної плитки.

 Активісти однієї з політичних сил роздають листівки поряд.

Як пояснила одна жіночок, яка відмовилася називатися, таким чином вони вимагають встановлення світлофору на цьому місці, оскільки він тут дуже необхідний.

Нагадаємо, у вересні цього року на громадський бюджет подавався проект Оксани Пікарської — встановити світлофор на розі Соборної та Петра Могили, біля пивзаводу (1 млн грн).

Сергій Васильчук, заступник міського голови, коментував для "РВ":

-          У нас є два місця, де уже потрібно зайнятися встановленням світлофорів. Перше місце знаходиться на перетині вулиць Дубенської та Макарова. Архітектори довго розповідали нам, що там має бути побудовано кільце за 25 мільйонів гривень. Однак я їм одразу сказав, що ця сума невиправдана. У результаті я виявився правим і ніякого кільця немає, а машини там продовжують зіштовхуватися. Другим важливим об’єктом для Рівного у 2020 році має стати перехрестя вулиць Соборної та Петра Могили. Адже там діє нерегульований пішохідний перехід, на якому наражаються на небезпеку пішоходи та створюються затори. Однак його роботу потрібно синхронізувати з іншими світлофорами на вулиці Соборній, щоб не нашкодити руху транспорту в центрі міста.ї

Питання встановлення світлофора на перехресті Соборної та Петра Могили на останній сесії міської ради порушили громадські активісти, які дорікнули, що, мовляв, до цієї проблеми нікому з депутатів немає діла.

Маріян Года, депутат міської ради:

— Таке звинувачення щонайменше некоректне. Бо порушена мною особисто ця проблема ще два роки тому, вона була розглянута на засіданні комісії з питань безпеки та організації дорожнього руху в Рівному. Відтак півтора року тому виготовили проектно-кошторисну документацію на встановлення світлофора на розі вулиць Соборної та Петра Могили. Але через брак коштів у міському бюджеті цей проект, на жаль, поки що не реалізовано.

Втім, це не говорить про те, що про світлофор усі забули. Я це питання тримаю на контролі, бо через зростання інтенсивності руху на цій ділянці дороги воно набуває дедалі більшої гостроти. Пішоходи через безперервний потік транспорту ризикують своїм здоров’ям, а водії та пасажири нервують через постійні затори на дорозі. Тобто потерпають і одні, й інші. Але коли стоїть питання, на що виділити гроші: на встановлення світлофора чи реконструкцію нічного освітлення кількох нерегульованих пішохідних переходів або, скажімо, на закупівлю інсуліну, то я однозначно віддаю перевагу другому варіанту. Однак, повірте, як тільки з’явиться найменша можливість виділити з міського бюджету кошти на встановлення світлофора на перехресті Соборної та Петра Могили, він буде там стояти.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також