500 років Олександрії (ФОТО)

2693 0

Ми у соцмережах:

500 років Олександрії (ФОТО)

19 серпня, на свято Яблуневого Спасу, селищу міського типу Олександрія виповнилося рівно півтисячоліття. Цього року населений пункт увійшов до Олександрійської ОТГ, керівництво якої спільно з партнерами з Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» організували гучне святкування. Конкурси і атракціони для дітей, майстер-класи з лялькарства та інші, шашлики на свіжому повітрі, дегустація медовухи, виступ духового оркестру, концерт відомих українських виконавців, вінчав який Павло Зібров, та грандіозний феєрверк – далеко не вся розважальна програма для жителів селища.

 

Святкування розпочалося молебнем за добробут селища та його жителів. Також для гостей свята влаштували екскурсії в місцевий музей, де в числі виставок була колекція картин рівненського художника Георгія Косміаді. Святкування продовжилося в парку біля місцевого будинку культури, де організували дитячу зону з надувними гірками, ігри з аніматорами, частування морозивом та фотозоною для конкурсів і флешмобу. Ряди запрошених на захід торговців ломилися від смаколиків. До прикладу пасічник з Хмельниччини Василь Олексійович привіз свою фамільну медовуху, яку безкоштовно дегустували гості свята. 

- Рецепт передається з покоління в покоління, - розповів чоловік. – Мої зяті і внуки поки що його не знають (сміється). Тож напій сміливо можна назвати ексклюзивним, як і шашлики із грузинськими приправами. 

Крім того, на території парку організували виставку-продаж товарів майстрів народного-ужиткового мистецтва. Ярослав із Закарпаття привіз плетені з лози скрині, кошики та меблі.

 Меценат свята – уповноважений представник Юлії Тимошенко Андрій Дубовий, приїхав на свято з родиною. Каже, що допомагав з організацією свята, аби подякувати мешканцям Олександрійської громади за підтримку кандидатів від ВО «Батьківщина». І переказати особисті вітання з нагоди ювілею від Юлії Володимирівни Тимошенко. 

- Більше року в округу №153, до якого належить Олександрія, я представляю партію «Батьківщина», - зазначив політик. – Ця громада висловила нам найбільшу довіру, яку ми не маємо права не виправдати. Ми маємо більшість в Олександрійській селищній раді. Наша участь в житті громади селища беззаперечна. По-іншому бути просто не може. Я задоволений, як організували ювілей Олександрії. Посмішки дітей кажуть більше за слова дорослих. 

О четвертій годині дня розпочався дивовижний виступ Олександрійського дитячого духового оркестру, а після цього – урочистості. Зокрема, нагороджували відомих жителів селища. Однією з них є волонтерка Тетяна Сінькова.

- У серпні 2014 року на війну з моєї сім’ї пішло одразу двоє – брат і син, - розповіла вона. – З того часу я допомагала армії – передавала одяг та пекла печиво. Брат так і не повернувся з війни… Син, слава Богу, вже вдома. Але продовжую допомагати армії, коли в цьому виникає потреба.

Концерт продовжився виступами відомих артистів Рівненщини та України, серед яких Сашко Невже, Микола Бобрик, Анна Римчук та інші. А найяскравішою зіркою свята, на яку чекали увесь день, став Павло Зібров. Народний артист України виконав свої найвідоміші хіти «Марина», «Капітани», «Кукушка», «Хрещатик» та інші. В кінці програми він покликав на сцену голову Олександрійської ОТГ Миколу Шустова та мецената свята Представника Юлії Тимошенко Андрія Дубового. Разом вони виконали патріотичну пісню «У нас є все». 

- Я вже десять років з «Батьківщиною», - сказав Павло Зібров. – Особисто знаю родину Дубових: батька і дядька Андрія і його самого. Вони належать саме до цієї політичної сили – БЮТу. Такі люди, як Андрій Дубовий, можуть багато зробити для свого краю. 

500-річчя Олександрії завершилося вражаючим феєрверком, після якого Micik Gonibez розігрів гостей своєю Укротекою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також