30 років тому загинув Віктор Цой — легенда радянської рок-музики

1693 0

Ми у соцмережах:

30 років тому загинув Віктор Цой — легенда радянської рок-музики

15 серпня 1990 року, рівно 30 років тому, в автокатастрофі загинув лідер групи «Кіно» Віктор Цой. Він повертався з риболовлі під час відпочинку в Латвії. За офіційною версією музикант заснув за кермом свого автомобіля «Москвич-2141», який вилетів на зустрічну смугу і на швидкості близько 130 км/год зіткнувся з рейсовим автобусом.

Смерть Віктора Цоя стала трагедією для цілого покоління. І до цього дня шанувальники творчості Цоя відстоюють різні версії його загибелі, в яких присутні і містика, і замовне вбивство і навіть власне рішення 28-річного Віктора піти з життя.

Своїми музично-мистецькими творами Цой переслідував мету прихильності до молодого покоління та звільнення молодого покоління, що завжди було загальною рушійною силою руху рок-музики. Його творчість пронизана закликами до внутрішнього оновлення.

Недаремно, композиція Цоя «Перемен» особливо актуалізувалася останнім часом. Можна сказати, що вона стала негласним гімном протестів у Білорусі.

Напередодні в сквері в Кіровському районі Санкт-Петербурга встановили пам'ятник Цою. Скульптуру музиканта встановлено в сквері неподалік від місця, де жив і навчався Віктор Цой. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також